Hamburger - házilag

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A hamburgerhez:
  • 4 db puffancs
  • csalamádé
  • lilahagyma
  • ketchup
  • mustár
  • sajt
  • A húspogácsához:
  • 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
  • 1 nagyobb hagyma
  • sok őrölt bors
  • 2 evőkanál mustár
  • kb. 3-4 evőkanál ketchup
  • 1 egész tojás
  • (ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)

Elkészítés

    Elkészítés: A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál ketchupot. A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy teflont kissé megolajozunk, és kislángon, lassan (kb. mindkét oldalát 8-8 perc alatt) pirosra sütjük. A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk egy kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, lilahagymát, ketchupot, mustárt, és előmelegített sütőben 5 perc alatt átmelegítjük a hamburgereket.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Zagoni Szabo Reka 4 évvel ezelőtt
Elkészitettem és nagyon jó lett, tojást nem tettem a húsba csak egy kiskanál zsemlemorzsát hogy összefogja . A pogácsákat minnél laposrabbra csináljátok mert sütéskor összeugrik és a zsemléhez mérve nagyobb legyen.Köszönöm a receptet !
Esch Csilla 4 évvel ezelőtt
ígéretesnek hangzik :) mmaagdi a szódabikarbóna \"mit csinál\", hogy ne essen szét a husi?
Csepella Judit 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nagyon jónak tűnik a recept,én is ki fogom próbálni így.Mert én máshogy szoktam: kb.60dkg darált húshoz kell egy nagy fej hagyma és egy nagy alma.A hagymát és az almát megpucoljuk,és kislyukú reszelőn lereszeljük(a hagyma nagyon csíp:)),ezután sóval, borssal és a lereszelt hagymával és almával összegyúrjuk a darált húst.Pogácsákat formázunk belőle,és lehet kisütni.Nagyon finom,az almától összeáll,nem esik szét.
Görözdi Móni 4 évvel ezelőtt
akarom írni fokhagyma :-) bocsi :-)
Görözdi Móni 4 évvel ezelőtt
Ez nem fasírt abban van a beáztatott zsemle foghagyma stb... Szerintem jó recept!
Mónika 4 évvel ezelőtt
Sziasztok!Szerintem is messze van a fasírttól.... Nagyon finom.Én ketchup helyett worchester szósszal készítettem el.Köszi a receptet isteni finom.
Cseke Viktória 4 évvel ezelőtt
Akik a hozzászólásukban azt írták, hogy a recept akár fasírt is lehetne, az még nem evett fasírtot... Megcsináltam, habár csak marhahúsból, nem kevertem sertéshússal, és 70 dkg-t csináltam, ugyanennyi fűszerrel és hozzávalóval és mondhatom, nagyon finom lett! Legközelebb talán picivel több mustárt teszek bele, de így is nagyon jó volt és a husi sem hullott szét! Köszönjük a receptet!
Sipos Zoltán 4 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, finom lett. Mondhatom eddig nem ettem hamburgert. A többi csak hasonló volt, de nem ilyen, mint amit az ember maga csinál és frissen eszi. Többször megcsináltuk már és a tapasztaltak alapján óvva intek mindenkit a készen kapható darált húsoktól!!! Egyszer vettünk olyat, aminek a hústartalma 60 % volt!!! Mi van? A többi mi a bánat? Na ezt kanállal ettük, mert hiába fenyegettük meg több evőkanál zsemlemorzsával és tojásokkal, annyira tré volt a darált hús fönnmaradó 40 %-a, hogy szétpergett az egész. Színtiszta darált hús, amit magatok daráltok otthon és nem kell tojással és zsemlemorzsával elrontani az egészet. Valóban csak hús, ketchup, mustár, só, bors és hagyma. Ettől finomabb hamburgerhúst nem lehet csinálni. Ja és ajánlom szabadtéri, fatüzeléses grillen megsütni.
Márk 5 évvel ezelőtt
Én csak fél mokkáskanálnyi borsot tettem bele, és kell bele zsömlemorzsa így nagyon finom lett:)
Utálom ha faggatnak 5 évvel ezelőtt
Én is amondó vagyok, hogy ez a recept egy jó hagyományos magyar fasírt (amit kedvelek) receptje. Mivel a hamburgernél a hagymát , mustárt, kechup-öt stb. a húspogácsára tesszük, felesleges a darált húsba is bele tenni. Az külön probléma, hogy házilag nem lehet az igazi hamburgernek megfelelő félcenti vastag pogácsát csinálni (valószínűleg gyorsfagyasztó présszerszámmal csinálják) amikor kisül kicsit vastagabb lesz. Egyébként egy kárpátaljai ismerősömtől tudom, hogy ott \"karbonádli\" néven készítenek húspogácsát vagdalthúsból minden adalék nélkül.

Hasonló Receptek