Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamburger házilag (glutén-, szója-, tejmentes)

Hozzávalók

  • a bucihoz 8 db-hoz:
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 20 g élesztő
  • 60 dkg GM kelt tészta liszt
  • 40 ml szőlőmagolaj
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 1 dl joghurt
  • A húspogácsához:
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 fej hagyma
  • őrölt bors
  • 2 ek mustár
  • 3-4 ek paradicsompüré
  • 1 db tojás
  • Továbbá:
  • saláta
  • hagyma
  • paradicsom
  • paprika

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és futtassuk fel. A dagasztó tálba mérjük a kétféle lisztet, sót, olajat, tojást, joghurtot.
    2. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet és 5-10 perc dagasztjuk, majd 1-1,5 órán át hagyjuk kelni a tésztát.
    3. 8 egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát. Egyenként kigömbölyítjük a tésztadarabokat. Lisztes kézzel lenyomkodva, ellaposítva őket 1,5-2 cm vastagra nyújtva, sütőpapíros tepsire tesszük mindet, kb. fél órát hagyjuk kelni.
    4. Ha megkeltek, a kikevert tojással megkenjük őket és szezámmaggal/lenmaggal megszórjuk a tetejüket.180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a korongokat.
    5. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, fűszerezzük: 2-mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, majd kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét.
    6. A masszát összegyúrjuk, majd 8 darab pogácsát formázunk belőle. Egy teflont kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük.
    7. A bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és salátával, hagymával, paradicsommal megtöltjük. Mustár, ketchup elengedhetetlen kellék, azonban figyeljünk oda hogy ezek is Gm-ek legyenek!

Megjegyzés

Ez a változat sokkal finomabb, mint a boltban kapható buci, illetve hús, és 100%-ban biztos, hogy Gm! Ráadásul lényegesen olcsóbb is! A buci egyéb szendvicshez is választás!

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin