Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hamburger-buci házilag

1 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 4 evőkanál ét olaj
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy deciliternyit, és ebbe beleteszünk 1 evőkanál cukrot, felfuttatjuk az élesztőt benne. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Beletesszük a sót, az olaj at, a lisztet, majd ráöntjük az élesztőt, és alaposan kidolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ekkor visszadagasztjuk, és újra hagyjuk, hogy megkeljen (10-15 perc). Ekkor deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Kezünkkel gömbalakúra formázzuk, és tepsibe tesszük. (Úgy is lehet, ha nincs kedvünk vele így bajlódni, hogy kinyújtjuk kb. olyan vastagságúra mintha fánkot készítenénk, és kiszaggatjuk fánkszaggatóval.) Tepsibe tesszük, a tepsit nem kell kikenni semmivel.

    A bucik tetejét megkenjük felvert tojással, és meghintjük szezámmaggal. Fél órát pihentetjük, majd 180 fokos sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Tudom, hogy egyszerű kalácstészta, de így is nagyon finom, ha hamburger készítéséhez használjuk fel.

jabaki2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jabaki2
Azt elfelejtettem leírni,hogy ezek a bucik annyira megnőnek majd, hogy össze fognak érni. Mikor beleteszitek a tepsibe,az oldalát a buciknak kicsit kenjétek be olajjal. A legegyszerűbb az, ha egy evőkanálba tesztek olajat, és az ujjatok hegyével körbesimítjátok az oldalát, így ha össze is ér, könnyen elválik majd egymástól.

Hasonló Receptek

Magazin