Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamarosan a nappalidban fogsz zöldséget termeszteni

default user icon
MME
Nem gondoltuk volna, hogy a világ legnagyobb elektronikai seregszemléjén (CES) botlunk egy olyan hírbe, illetve innovációba, ami minket is érinthet gasztro témában. Az LG ugyanis egy olyan fejlesztéssel érkezett a Las Vegas-i kiállításra, ami szó szerint gyökerestől változtathatja meg bizonyos családok zöldségtermelési lehetőségeit, szokásait.

A kerttel, vagy erkéllyel rendelkező ház, illetve lakástulajdonosok kiváltsága, hogy lehetőségük nyílik különféle zöldségek termesztésére akár balkonládában, vagy akár egy az udvar végében kialakított konyhakertben. Ezek a kis zöldségesek pont annyi termést hoznak, amennyi elegendő lehet egy család számára. 

Nos, az LG-nek hála mindez hamarosan nem csak a kertes, vagy erkélyes házak lakóinak kiváltsága lesz, hanem azoké is, akik ezekkel nem rendelkeznek. A dél-koreai tech-óriás ugyanis egy olyan beltéri növénytermesztő gépet készül piacra dobni, amiben akár a konyhánkban, vagy a nappalinkban is megtermelhetjük salátánkat, uborkánkat, paprikánkat, vagy a paradicsomunkat a fűszernövényekről nem is beszélve.

A beépíthető készülék annyira profi, hogy megtalálható benne egy világítás- és hőmérséklet-szabályozó is automatikus öntözőrendszerrel párosítva. A növények fejlődését még egy külön, erre a célra fejlesztett alkalmazással is nyomon lehet követni, így ha bármiben hiányt szenvedne szeretett palántánk, azonnal pótolhatjuk.

Mindezeken túl a rendszer képes akár 24 kombinált vetőmagcsomag kezelésére is, így az egész család otthon termelheti meg magának azt, amit leginkább szeret. Hatalmas fejlesztés ez, hiszen így zöld utat kapnak azok a városlakók is, akik egészségesebb, környezettudatosabb életmódra vágynak az év bármely szakában, ám lakásuk adottságai ezt nem tették lehetővé. 

A kérdés már csak az, hogy vajon mennyi pénzt fognak ezért az okos beltéri növénytermesztő gépért elkérni. Ha tényleg az a cél, hogy az emberek környezettudatosabbak és egészségesebbek legyenek, olyan árcédulát kell ráakasztani, amit nem csak a tehetősebb családok tudnak kifizetni.

ÍGY FAGYASZD LE A KELT TÉSZTÁT >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA RENDSZERESEN ESZEL HAGYMÁT! >>>

20 ZSENIÁLIS FOGYITRÜKK - APRÓ TIPPEK A LÁTVÁNYOS SIKERÉRT! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss