Ham and eggs

Hozzávalók

  • 3 db Herz füstölt főtt sonka
  • 2-3 db tojás
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1. Egy kisebb serpenyőbe tegyünk pici olívaolajat.
    2. Tegyük rá a sonkaszeleteket, majd pirítsuk meg őket, de nem kell sokáig, mert akkor később oda fog égni. 2-3 perc elég is!
    3. Ezután üssük rá a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon. Ha a sárgája "elúszik" a helyéről, egy lapos fakanállal tartsuk egy-két pillanatig ott, ahol szeretnénk, így szép formás lehet az étel.
    4. Sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le fedővel. Egészen addig süssük így, míg a tojások fehérje egy kicsit ellepi a sárgáját. Így a tojássárgája alul keményebb, fent lágyabb marad. Attól függően, hogy hogyan szeretjük a tükörtojást, ez a lépés lehet rövidebb is, ha inkább a folyós, lágy sárgáját ennénk.

     

Megjegyzés

Gyors és tápláló reggeli.

Kulcsár Tímea Ágnes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek