Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halszeletek mallorcai módra

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg ördöghal, szeletben
  • 40 dkg tintahal
  • 1 piros húsú paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg zöldborsó (tisztított súly)
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A halat és a tintahalat megmossuk, leszárítjuk. A halat sózzuk, és félretesszük. A tintahalat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, forró sütőben, vagy láng fölött barnára sütjük, 4-5 percre betakarjuk, majd lehúzzuk a héját. A paprika húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomok bőrét eltávolítjuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, a húsát csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük.

    Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, hirtelen körbesütjük benne a halszeleteket, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, a borsót, a petrezselymet és a halakat. Letakarva 5-8 percen át pároljuk, majd a halat kivesszük. Közben a maradék olajat felhevítjük, és 2-3 perc alatt megpirítjuk rajta a tintahalat. Sózzuk, rátesszük a fokhagymát, összeforgatjuk, és ráöntjük a borsós, paradicsomos paprikás ragura. Összekeverjük, és ráöntjük a kiszedett halra. Főtt, vagy petrezselymes burgonyát tálalhatunk mellé, amit szintén beleforgathatunk a raguba.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 527 kcal (burgonya nélkül)

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin