Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halszeletek mallorcai módra

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halat és a tintahalat megmossuk, leszárítjuk. A halat sózzuk, és félretesszük. A tintahalat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, forró sütőben, vagy láng fölött barnára sütjük, 4-5 percre betakarjuk, majd lehúzzuk a héját. A paprika húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomok bőrét eltávolítjuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, a húsát csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük.

Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, hirtelen körbesütjük benne a halszeleteket, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, a borsót, a petrezselymet és a halakat. Letakarva 5-8 percen át pároljuk, majd a halat kivesszük. Közben a maradék olajat felhevítjük, és 2-3 perc alatt megpirítjuk rajta a tintahalat. Sózzuk, rátesszük a fokhagymát, összeforgatjuk, és ráöntjük a borsós, paradicsomos paprikás ragura. Összekeverjük, és ráöntjük a kiszedett halra. Főtt, vagy petrezselymes burgonyát tálalhatunk mellé, amit szintén beleforgathatunk a raguba.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 527 kcal (burgonya nélkül)

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss