Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halrudacskák spenótos krumplipürével

Hozzávalók

  • 12 db fagyasztott, panírozott halrúd
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 50 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • bors 
  • szerecsendió
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1. A halrudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a csomagoláson megadott utasítás szerint forró sütőben aranyszínűre sütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízben 15 percigfőzzük. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
    2. 1 ek olajat felforrósítunk, majd üvegesre sütjük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és puhárapároljuk. Ha az összes folyadék elpárolgott, felöntjük a spenótot a tejszínnel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Végül fűszerezzük egy kevés szerecsendióval.
    3. A tejet felforrósítjuk, a burgonyát leszűrjük. Az áttört burgonyát összeforgatjuk a felforrósított tejjel, majd megsózzuk és hozzákeverjük a vajat. A krumplipürét melegen tartjuk. Felforrósítjuk a megmaradt olajat, és megsütjük rajta tükörtojásokat.
    4. A burgonyapürét és a spenótot tányérokra halmozzuk. Elrendezzük rajta a halrudakat, majd mindre 1-1 tükörtojást teszünk.

    Még több spenótos recept >>> 

    Halételek >>> 

    GOFRI ÉDESEN ÉS SÓSAN (SPENÓTOS ÉS KÓKUSZOS) >>> 

    CSIRKÉS PIZZABATYU >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin