Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halrudacskák háromféle házi mártással

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • 16 db mirelit halrudacska
  • Tejfölös-fokhagymás mártás:
  • 1 pohár tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi fehér bors
  • Szilvás-szezámmagos mártás:
  • 5 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db zöldhagyma
  • egy kevés húsleveslé
  • őrölt fekete bors
  • Paradicsomos mártás:
  • 1 db paradicsompüré
  • 1 db csilipaprika
  • egy kevés húsleveslé
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A halrudacskákat sütőben vagy serpenyőben süssük meg. Ha elkészültek, egy háztartási papírkendővel itassuk le róluk a felesleges zsiradékot.

A tejfölös mártáshoz keverjük össze a tejfölt a zúzott fokhagymával, a csipetnyi fehér borssal, és ízlés szerinti mennyiségű sóval.

A szilvás-szezámmagos mártáshoz az apróra vágott zöldhagymát pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá a szilvalekvárt, jól keverjük el, majd öntsük hozzá a húsleveslét is. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük bele a szezám magot is.

A paradicsomos mártáshoz forraljuk fel a paradicsom-pürét a húslével együtt. Adjuk hozzá az apróra vágott csilipaprikát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss