Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halraguleves füstölt lazaccal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 10-12 személynek:
  • 25 dkg füstölt lazacfilé
  • 75 dkg harcsafilé
  • 25 dkg kockázott bacon
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 45 dkg tejföl
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 16 dkg konzerv csemege kukorica
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kakukkfű
  • tárkony
  • frissen őrölt szegfűbors

Elkészítés

    Elkészítés: A halfilét 2-3 centiméteresre felkockázzuk, beszórjuk a fűszerekkel, és 1 órát állni hagyjuk.

    A bacont üvegesre sütjük, kiszedjük a zsírból, és félretesszük másik ételhez. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, ezután a bacon zsírjában megdinsztelkük. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd a fehérbort, felöntjük vízzel, és puhulásig főzzük.

    Ekkor hozzáadjuk a fűszeres halat, néhány percig főzzük, majd a tejszínnel kikevert tejfölt, a felcsíkozott fütölt lazacot is a leveshez adjuk. Összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Az egyik szomszédom megkért, főzzek neki halragut, mert valakitől hallotta, milyen finom az. Meg is főztem én neki a füstölt lazac kivételével. Ám amikor Írországban ettem tenger gyümölcsei levest, ott éreztem az ételben a pikáns füstölt lazac ízt. Na ezután már én is tettem bele füstölt lazacot is. A szomszédnak is jobban ízlett, meg a családnak is.

molnarbela55
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin