Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, fejüket, uszonyukat eltávolítjuk, forró vízbe dobjuk, 10-15 percnyi főzés után leszűrjük. Amikor kissé kihűltek, a húst a gerincről és a szálkáról lefejtjük, átdaráljuk, közben a megmaradt szálkát eltávolítjuk.
Hozzáadjuk a tejben megáztatott zsemlét, és a megtisztított, összetört fokhagymával, a tojással, a fűszerkeverékkel és a többi fűszerrel, az apróra vágott petrezselyemzöldjével összegyúrjuk.
Vizes kézzel gombócokat, fasírtokat vagy hosszúkás kolbászkákat formáluk, zsemlemorzsában megforgatjuk, s forró zsírban vagy olajban kisütjük.
Melegen vagy hidegen tálaljuk, mustárt, majonézt, ketchupot, fejes vagy franciasalátát kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre