Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halpogácsa

MME MME
2 3/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg vegyes hal (keszeg, kárász), de dolgozhatunk halfilével is
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • fűszerkeverék (esetleg még kakukkfű, bazsalikom)
  • bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bőven petrezselyemzöld
  • A sütéshez:
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, fejüket, uszonyukat eltávolítjuk, forró vízbe dobjuk, 10-15 percnyi főzés után leszűrjük. Amikor kissé kihűltek, a húst a gerincről és a szálkáról lefejtjük, átdaráljuk, közben a megmaradt szálkát eltávolítjuk.

Hozzáadjuk a tejben megáztatott zsemlét, és a megtisztított, összetört fokhagymával, a tojással, a fűszerkeverékkel és a többi fűszerrel, az apróra vágott petrezselyemzöldjével összegyúrjuk.

Vizes kézzel gombócokat, fasírtokat vagy hosszúkás kolbászkákat formáluk, zsemlemorzsában megforgatjuk, s forró zsírban vagy olajban kisütjük.

Melegen vagy hidegen tálaljuk, mustárt, majonézt, ketchupot, fejes vagy franciasalátát kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss