Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halpogácsa

default user icon
2 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg vegyes hal (keszeg, kárász), de dolgozhatunk halfilével is
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • fűszerkeverék (esetleg még kakukkfű, bazsalikom)
  • bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bőven petrezselyemzöld
  • A sütéshez:
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, fejüket, uszonyukat eltávolítjuk, forró vízbe dobjuk, 10-15 percnyi főzés után leszűrjük. Amikor kissé kihűltek, a húst a gerincről és a szálkáról lefejtjük, átdaráljuk, közben a megmaradt szálkát eltávolítjuk.

    Hozzáadjuk a tejben megáztatott zsemlét, és a megtisztított, összetört fokhagymával, a tojással, a fűszerkeverékkel és a többi fűszerrel, az apróra vágott petrezselyemzöldjével összegyúrjuk.

    Vizes kézzel gombócokat, fasírtokat vagy hosszúkás kolbászkákat formáluk, zsemlemorzsában megforgatjuk, s forró zsírban vagy olajban kisütjük.

    Melegen vagy hidegen tálaljuk, mustárt, majonézt, ketchupot, fejes vagy franciasalátát kínálunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

firstlady
Azt hiszem, szerzőnk a pecásoknak szánta ezt a receptet. Sajna, apuci gyakrabban fog kárászt és keszeget, mint afrikai harcsafilét. ;-) Szerintem se ér meg ennyi macerát egy halfasirt (bocs!), érdemesebb marinírozni a szálkás halakat.
orsi19901226
Finom lehet, de miért nem használsz hozzá szálkátlan halfilét /pl: afrikai harcsa filé / . Macerás a sok apró szálkát kiszedegetni. Üdv.

Hasonló Receptek

Magazin