Halpaprikás

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg afrikai harcsafilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl főzőtejszín
  • só, bors, pirospaprika
  • kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A harcsafilét - ha bőrös, megnyúzom -, 1,5x1,5 centis kockákra vágom, és enyhén besózom. Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, beledobom a kockára vágott paprikát. Megszórom pirospaprikával (a pirospaprika szín- és ízanyaga zsiradékban oldódik!!), rádobom a kockára vágott paradicsomot, kevés vízzel felöntöm. Ízesítem sóval, borssal, majd kis lángon addig párolom, amíg a hagyma és a paprika szétfő, és jó sűrű szaftot kapok. Ekkor beleteszem a halkockákat, és innentől már csak rázogatva mozgatom, ha kell, mert keverés esetén széttörjük a halat. 20-25 percig hagyom, majd óvatosan belekeverem a szaftba a tejszínt. Még egyet rottyantok rajta, majd tálalom. Deszkáról késsel szaggatott galuskával tálalom.

Megjegyzés

Többször visszatapsolt étel a családban. Egészen könnyű, ugyanakkor nagyon laktató, és viszonylag olcsó étel. Kipróbálható más halfélével is, a lényeg, hogy filézett, teljesen szálkamentes húsa legyen.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tigelmann Edit 1 évvel ezelőtt
Nem kaptam harcsát, ezert fagyasztott tengeri halfilét vettem tömbben. Tejszín helyett tejföllel habartam, nagyon finom lett, köszönöm.
hajnalka 10 évvel ezelőtt
tényleg finom! éna halkockákat lisztba szoktam forgatni, és olajon átsútöm egy picit. tényleg picit, épp míg színt vált. Így jobb lesz az íze a paprikásnak, s nem kell sûríteni:)

Hasonló Receptek

Magazin