Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halpaprikás

MME MME
2 4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A harcsafilét - ha bőrös, megnyúzom -, 1,5x1,5 centis kockákra vágom, és enyhén besózom. Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, beledobom a kockára vágott paprikát. Megszórom pirospaprikával (a pirospaprika szín- és ízanyaga zsiradékban oldódik!!), rádobom a kockára vágott paradicsomot, kevés vízzel felöntöm. Ízesítem sóval, borssal, majd kis lángon addig párolom, amíg a hagyma és a paprika szétfő, és jó sűrű szaftot kapok. Ekkor beleteszem a halkockákat, és innentől már csak rázogatva mozgatom, ha kell, mert keverés esetén széttörjük a halat. 20-25 percig hagyom, majd óvatosan belekeverem a szaftba a tejszínt. Még egyet rottyantok rajta, majd tálalom. Deszkáról késsel szaggatott galuskával tálalom.

Megjegyzés

Többször visszatapsolt étel a családban. Egészen könnyű, ugyanakkor nagyon laktató, és viszonylag olcsó étel. Kipróbálható más halfélével is, a lényeg, hogy filézett, teljesen szálkamentes húsa legyen. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss