Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Halpaprikás

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Halpaprikás

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 185
  • Elküldve: 40

Hozzávalók:

Elkészítés:

A harcsafilét - ha bőrös, megnyúzom -, 1,5x1,5 centis kockákra vágom, és enyhén besózom. Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, beledobom a kockára vágott paprikát. Megszórom pirospaprikával (a pirospaprika szín- és ízanyaga zsiradékban oldódik!!), rádobom a kockára vágott paradicsomot, kevés vízzel felöntöm. Ízesítem sóval, borssal, majd kis lángon addig párolom, amíg a hagyma és a paprika szétfő, és jó sűrű szaftot kapok. Ekkor beleteszem a halkockákat, és innentől már csak rázogatva mozgatom, ha kell, mert keverés esetén széttörjük a halat. 20-25 percig hagyom, majd óvatosan belekeverem a szaftba a tejszínt. Még egyet rottyantok rajta, majd tálalom. Deszkáról késsel szaggatott galuskával tálalom.

Megjegyzés:

Többször visszatapsolt étel a családban. Egészen könnyű, ugyanakkor nagyon laktató, és viszonylag olcsó étel. Kipróbálható más halfélével is, a lényeg, hogy filézett, teljesen szálkamentes húsa legyen.

A receptet Pogácsa küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2015. január 11. (vasárnap) 22:54
    Nem kaptam harcsát, ezert fagyasztott tengeri halfilét vettem tömbben. Tejszín helyett tejföllel habartam, nagyon finom lett, köszönöm.
Receptválogatás
Vendégváró pogácsák
Lehet krumplis, sajtos, káposztás, tepertős, túrós és tökmagos, meg persze még ezer féle. Mindenki szereti, minden alkalomra tökéletes, így vendégvárónak is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chilis-csokis keksz Chilis-csokis keksz
Tojásos-sajtos csirkemelltekercs Tojásos-sajtos csirkemelltekercs
Zöldségekkel sütött csirkefalatok Zöldségekkel sütött csirkefalatok
Chilis-szójás sült csirkecomb Chilis-szójás sült csirkecomb
Töltött tojás rántva Töltött tojás rántva
Mandulás kávétorta Mandulás kávétorta
Ricottás-cukkinis lasagne Ricottás-cukkinis lasagne
Klasszikus kókusztekercs Klasszikus kókusztekercs
Kímélő zöldségleves Kímélő zöldségleves
Lasagne bolognese II. Lasagne bolognese II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123724_pizza-110.jpg Gyógyreceptek influenza ellen

Idén bennünket sem kímélt az influenza. Én ugyan nem kaptam el, de a férjem igen. Azért nem hagytuk magunkat: rögvest felvettük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123725_fanny-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy spenótos-sonkás…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept