Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a halloween! 6 szuper tipp tökfaragáshoz

default user icon
MME
Lassan október végéhez érünk, vagyis nyakunkon a halloween! Az ünnep egyik legfontosabb eleme pedig a töklámpás, melynek kifaragásához és felturbózásához hoztunk néhány hasznos tippet.

1. Használj sablont a tökfaragáshoz

Készíts egyedi rajzot vagy nyomtass ki egy képet a netről, rögzítsd a lapot a tökhöz, majd szúrj lyukakat a tökbe a vonalak mentén. Ezután pedig jöhet a tök faragása a lyukak mentén, és már kész is tökéletes a töklámpás! Sablont készíteni pedig egyszerűbb, mint gondolnád.

2. VETÍTS ÁRNYÉKOKAT A FALRA

Ne csak a tök egyik oldalára faragj mintát, hanem a hátuljára (vagy ha elfér, esetleg az oldalaira) is. Így ha a fal elé teszed a lámpást, a mécses árnyéka kivetül a falra.

3. HASZNÁLJ KIEGÉSZÍTŐKET

Szúrkálj a tökbe botokat, tekerd körbe szalaggal, vagy csak egyszerűen vágd le a tetejét, és tegyél bele színes, őszi virágokat. Így sokkal látványosabb és különlegesebb lesz a tököd!

4. REJTS FÉNYFÜZÉRT A TÖKBE

Ha nem gyertyát, hanem például színes, karácsonyi fényfüzért teszel a töklámpásba, akkor a végeredmény szuperkülönleges lesz. De akár egy pirosan villogó biciklilámpa is megteszi, ha extra rémisztő hatást szeretnél elérni.

5. Fesd be a tököt

Legyen a tök a festővásznad! Nem feltétlenül fontos kifaragni a tököt. E helyett festhetsz rá bármilyen alkazatot, képet, vagy akár egészítsd ki a faragást festett részletekkel. Így nem csak a sötétben, hanem nappal is izgalmas dekor lehet a töklámpás.

6. "Csinos" tökök

Ha az ijesztgetés nem a te világod, akkor faragj egyszerű, barátságos mintákat a tökbe sütiformákkal. Például csillagokat, szivecskéket, virágokat. Lehet, hogy nem a te lámpásod lesz a legijesztőbb, de a legcsinosabb biztosan.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss