Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halloumi sajt szezámos bundában zellerrel és szilvával

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg halloumi sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg szezámmag
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 1 csokor zellerszár
  • 6 dkg vaj
  • Valamint:
  • 50 dkg szilva
  • 4 evőkanál cukor
  • darabka fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

Elkészítés: A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk. Teflon serpenyőbe öntjük a cukrot, és a szilvákat vágott felükkel beletesszük. Ahogy a cukor karamellizálódik és a szilva sül, hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat, és amikor szép aranyszínű, felöntjük a vörösborral, és addig pároljuk, amíg a cukor feloldódik, és az egész kissé besűrűsödik.

A szárzellert megtisztítjuk, felaprítjuk, és a vajon kis sóval enyhén roppanósra pároljuk.

A sajtot felkockázzuk, panírozzuk lisztbe, tojásba és szezámmagba, olajban pirosra, ropogósra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk.

A sajtkockákat a párolt zellerrel és a szilvás raguval tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss