Elkészítés: Tisztítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk finomra. Mossuk meg és tisztítsuk meg a sárgarépát, a póréhagymát, majd a zellerzölddel együtt aprítsuk fel.
Az olívaolajon futtassuk meg a zöldségeket. Adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, a petrezselymet és a megtisztított halat. Kevergetve pároljuk meg az egészet. Tegyük hozzá a negyedekre vágott paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk és borsozzuk, tegyük bele a szegfűszeget.
A sáfrányt keverjük el kb. 2 liter vízben, hogy színanyaga jól kioldódjon, és a fehérborral együtt öntsük fel vele a levest. Ha megfőttek a hozzávalók, vegyük ki belőle a babérleveleket és a szegfűszeget, majd merülőmixerrel pürésítsük, szűrjük át finomlyukú szitán, ha szükséges, még egyszer sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk forrón reszelt sajttal és fokhagymával bedörzsölt pirított kenyérkockával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre