Elkészítés: A konyhakész halról lefejtjük a halhúst /filézzük/, majd nagyobb kockára vágjuk, egyhén sózzuk, és citromlével megcsepegtetjük.
A hal többi részéből /fej, farok, gerinc, haltej/ kb. 2 liter vízzel alaplét
főzünk lassú főzéssel kb. 2 órán keresztül. Az alaplét ízesítjük sóval, tárkonnyal, pár csepp citromlével. Amikor elkészült, átszűrjük.
A bográcsban /lábasban/ felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott sárga- és fehérrépát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát, fűszerezzük a többi hozzávalóval.
Amikor a burgonya is megfőtt, beletesszük a kockára vágott haldarabokat, és pár percig - kb. 10 - még főzzük. Ízlésünk szerint ekkor tehetünk bele citromlét, halszószt.
Tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva vagy hegyes erős paprikákkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre