Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halgulyás

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg hal (egy- vagy többfajta)
  • 15 dkg gomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2-3 db közepes nagyságú burgonya
  • 1 kávéskanál Erős Pista /vagy tört chilipaprika/
  • 1 kisebb fej vörös hagyma
  • őrölt pirospaprika
  • 2-3 evőkanál olaj
  • szemes bors
  • tárkony
  • citromlé
  • halszósz
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A konyhakész halról lefejtjük a halhúst /filézzük/, majd nagyobb kockára vágjuk, egyhén sózzuk, és citromlével megcsepegtetjük.

    A hal többi részéből /fej, farok, gerinc, haltej/ kb. 2 liter vízzel alaplét
    főzünk lassú főzéssel kb. 2 órán keresztül. Az alaplét ízesítjük sóval, tárkonnyal, pár csepp citromlével. Amikor elkészült, átszűrjük.

    A bográcsban /lábasban/ felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott sárga- és fehérrépát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát, fűszerezzük a többi hozzávalóval.

    Amikor a burgonya is megfőtt, beletesszük a kockára vágott haldarabokat, és pár percig - kb. 10 - még főzzük. Ízlésünk szerint ekkor tehetünk bele citromlét, halszószt.

    Tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva vagy hegyes erős paprikákkal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin