Elkészítés: A beáztatott, majd kicsavart zsemléket a hallal együtt pépesre daráljuk. Sóval, fél citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a tojásfehérjét és apránként a 2 dl tejszínt. Fél órára hűtőbe tesszük.
Világos vajas rántást készítünk, beletesszük az aprított kaprot, és felengedjük 2 dl hideg vízzel és 2 dl
tejszínnel. Néhány percig forraljuk, sóval, citromlével ízesítjük.
A bekevert halat meleg vízbe mártott evőkanállal lobogó, vöröshagymával, citromlével, babérlevéllel ízesített sós vízbe szaggatjuk. 8-10 pecig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és a kapormártással tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre