Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halfilé olaszosan

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomokat az olajbogyókkal együtt félbevágjuk. A lilahagymát szeletekre, a fokhagymát apró darabokra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, lecsepegtetjük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a halszeleteket, és közepes lángon mindkét felüket 2-2 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt olajban felolvasztjuk a vajat. Beletesszük a hagymákat és a kakukkfüvet, és rövid ideig pároljuk. Ezután beledobjuk a paradicsomot és az olajbogyót is. Sóval és borssal ízesítjük, 2-3 perc múlva meglocsoljuk a citromlével és a balzsamecettel.

Még 1-2 percre visszatesszük a serpenyőbe a halszeleteket, és együtt sütjük a zöldségekkel. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss