Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halfilé mustárkéregben

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg tengeri halfilé,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 evőkanál száraz fehérbor,
  • 2 teáskanál mustármag,
  • fél kis fej hagyma,
  • 1 csomó zöldhagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • olaj,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • morzsolt majoránna

Elkészítés

    A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd a mustármaggal és a morzsolt majoránnával együtt összeturmixoljuk. A krémet sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A megmosott halfiléket mindkét oldalon bekenjük a fűszerkrémmel, majd megforrósított olaj on, lassú tüzön megsütjük. Közben kevés olaj on üvegesre pároljuk a felkarikázott zöldhagymát. Felöntjük a borral és a tejszínnel. Megsózzuk és összeforraljuk. A megsült halat villával nagyobb darabokra tördeljük és rizságyra helyezzük. Leöntjük a tejszínes mártással.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liszizsuzsi
Kutyafáját, ez nagyon jónak tűnik. Egy kérdésem van: a mustármag nem ég meg?
Scottie
Nagyon finom! Én a halat leginkább rántva szoktam enni, ezért ez igazi különlegesség volt a számomra.

Hasonló Receptek

Magazin