Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halfilé dinnyemártással

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg halfilé
  • 60 dkg sárgadinnye
  • 2 dl tejszín
  • 1 db zöld citrom
  • 1 dl olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • A körethez:
  • 20 dkg kevert vadrizs
  • 30 dkg szárzeller

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgadinnyét magozzuk ki, távolítsuk el a héját. 1/3 részét vágjuk össze, mézzel, pici sóval, fehérborral és citromlével lassú tűzön főzzük. Amikor megfőtt (8-10 perc), tegyük bele a tejszínt, forraljuk össze, majd passzírozzuk át. Az áttört mártásba tegyük bele a citrom reszelt héját és a visszamaradt, darabokra vágott dinnyét. Ismét forraljuk össze.

    A halszeleteket sózzuk, 10 percen át pihentessük, majd forró olajon kíméletesen süssük meg.

    A rizst pároljuk meg. A szárzellert tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra, és forró, sós vízben főzzük 5-6 percig. Amikor még roppanós, szűrjük le, és olvasztott vajon forgassuk át.

    Tálalásnál a rizs mellé helyezzük a zöldséget és a halszeletet, és a dinnyemártással kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin