Elkészítés: 1. A krumplit feltettem sós, babérleveles vízben főni. A krumplis lábas tetejére helyeztem egy hozzá illő párolóedényt, abba tettem a répát. Így egyszerre készült el a kettő.
2. A halat mindkét oldalán besóztam. Egy serpenyőben a vaj felét feltettem olvadni, bele a fokhagymát, rá a halakat. Mikor az egyik fele megsült, megfordítottam, majd mikor az is jó volt, hőálló tálba tettem, rámorzsoltam a maradék vajat, és a sütőbe tettem 180 fokra.
3. A visszamaradt halléhez hozzácsavartam 1 citrom levét, és enyhe tűzön hagytam, míg elkészültem a krumplival is.
4. A krumpliról leöntöttem a levet, de csak annyira, hogy egy kevés azért maradjon. Belemorzsoltam 1 maréknyi diót, és visszatettem a már kikapcsolt, de még meleg platnira. Ott krumplinyomóval összetörtem.
5. A halat kivettem a sütőből, ráöntöttem a citromos mártást, és már tálaltam is mindent melegében.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre