Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halfilé citromos dinnyemártással

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg sárgadinnye
  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
  • 4 evőkanál olaj
  • A körethez:
  • 30 dkg szárzeller
  • 2 tasak hosszúszemű előgőzölt rizs és vadrizs keverék
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Előkészítés: A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, eltávolítjuk a héját, és a húsát összevágjuk. A halszeleteket leöblítjük, megsózzuk, 10 percen át pihentetjük A szárzellert megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.

    Elkészítés: A dinnyehús háromnegyed részét a mézzel, csipetnyi sóval, a fehérborral és a citromlével lassú tűzön főzzük. Amikor megfőtt, (8-10 perc), beletesszük a tejszínt. Összeforraljuk, majd botmixerrel összetörjük. Az áttört mártásba beletesszük a citrom lereszelt héját, és a visszamaradt dinnyét. Ismét összeforraljuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük (20-22 perc). A szárzellert forró vízben megfőzzük. Amikor még „roppanós”, leszűrjük, és a megolvasztott vajon átforgatjuk. Az olajat felforrósítjuk, a halat kíméletesen megsütjük benne. Tálalásnál a rizs mellé helyezzük a zöldséget, a halszeleteket rátesszük, és a dinnyemártással félig bevonjuk. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 858 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin