Elkészítés: A halfilét megmossuk, a felesleges nedvességet leitatjuk róla, citromlével meglocsoljuk, lefedve félretesszük.
A burgonyát jól megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Közben a tejszínt 5 dkg reszelt sajttal és ízlés szerint a fűszerekkel elkeverjük.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk, majd a paradicsommal együtt felkarikázzuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Erre öntjük a fűszeres-sajtos tejszínt. A tetejére fektetjük a halszeleteket, amiket egy kicsit megsózunk, majd a tetejére a következő
masszát simítjuk: 5 dkg zsemlemorzsát
összekeverünk 10 dkg reszelt sajttal, ízlés szerint a fűszerekkel (só, bors tárkony, kakukkfű, petrezselyem), reszelt citromhéjjal, végül a felolvasztott 5 dkg vajjal meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 200 C-on kb. 25 percig sütjük. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre