Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halat gyorsan, egyszerűen!

A tengeri halak nem a legnépszerűbb fogások, tán csak nyaralás alatt próbálkoznak vele a legtöbben. A Lakáskultúra nyári száma néhány egyszerű, de izgalmas fogást kínál!

Halat ritkán fogyasztunk, pedig igen egészséges. Sok fehérjét, java részük kevés zsiradékot tartalmaz, könnyen emészthető és percek alatt elkészíthető. A hazai halak mellett érdemes néha a különlegesebb tengeri példányokat is kipróbálni. Szerencsére ezekhez ma már könnyen hozzájuthatunk - akár fagyasztva, akár frissen is!

A mediterrán, tengerparti vidékekek a felmérések szerint sokkal egészségesebbek az emberek. Mondják, hogy az olívaolaj és a békés, kiegyensúlyozottabb életnek köszönhető, de egészen biztosan a könnyű, fehérhúsú halaknak és a különféle tengeri herkentyűknek is van szerepük ebben.

Jó hír az is, hogy néhány perc sütés vagy főzés elég ezeknek az omlós, könnyű, sovány halhúsoknak, kevés zöldfűszer, citrom, fokhagyma, olívaolaj... szóval egyszerűen és gyorsan kész is van az igazán nyári, mediterrán hangulatú halas fogás.

A Lakáskultúra júliusi-augusztusi számában a Gasztroséta főszereplője is a tengeri hal - három könnyű és gyors változatban, Török-Bognár Renáta, Az élet napos oldala blog szerzőjének receptjeivel és fotóival.

A Lakáskultúra nyári számában a recepteken kívül a keti partik kellékeiről, medencékről, zuhanyzókról, kerti pancsolókról is találunk érdekes és praktikus összeállításokat, valamint izgalmas utazásra invitál a szerkesztőség különfleges hangulatú design hotelekbe.

Ha pedig nyár és utazás, akkor beleshetünk külföldi otthonokba is: Korzikára, Hollandiába, Tokióba és Provence-ba látogathatunk egy-egy lakás megtekintésére!

Keresd az újságosoknál és böngészd a naponta színes és új tartalommal bővölő www.lakaskultura.hu oldal!

Ezek is érdekelhetnek

Friss