Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halászlé vegyes halból - bográcsban

default user icon
2.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1,5-1,8 kg ponty
  • 2-3 tenyérnyi kárász
  • 5-6 törpeharcsa
  • 2 fej tojásnyi vöröshagyma
  • 3 púpozott evõkanál finom (házi) õrölt paprika (jó minõsége talán még a halnál is fontosabb)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, vegeta
  • 2 dl száraz vörösbor
  • diónyi pirosarany, gulyáskrém

Elkészítés

    Elkészítése: A vöröshagymát célszerû zöldégvágóval pépesre turmixolni, vagy egészen apróra összevágni. Elõször a kárászt és a törpeharcsákat tesszük fel, hagymát, fokhagymát, sót, pirosaranyat teszünk bele, és felöntjük kb. 2,2-2,5 l hideg vízzel. Forráskor beletesszük az õrölt paprikát, és közepes tűzön 25-30 percig forraljuk. Kóstolgatással beállítjuk a sósságát.
    A bográcsot a tűzrõl levéve, kiszedjük lyukacsos kanállal a halhúst. Célszerû hosszúkás halastálra kirakni a halakat és már lehet is csemegézni a finom halhúst.
    A 2,5-3 cm-es szeletekre vágott pontyot, fejet, farkat a hallébe tesszük, majd további 30 percig közepes tűzön forraljuk. Kb. 15 perc után beleöntjük a 2 dl vörösbort, vegetával ízesítjük, és beállítjuk a sósságát.
    (Inkább érezzük egy kicsit sósabbnak, mert ha halászlé-tésztával tálaljuk, akkor az egy kicsit elvesz a sósságából.)

Megjegyzés

Ha elõre kifõzzük a halászlé-tésztát, akkor kb. 1 l hideg vizet öntsünk a halra, majd egészítsük ki a tésztalével.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin