Keress receptre vagy hozzávalóra

Halászlé sűrítménnyel - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 1,3 kg ponty
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 púpozott evőkanál pirospaprika
  • 2 db paprika (csöves erős)
  • 1 doboz halsűrítmény (mélyhűtött)
  • 6 db halászlékocka

Elkészítés

    1. A tisztított ponty fejét, farkát levágom, a törzsét felszeletelem 2-3 centis szeletekre. Ha nagyobb mennyiség készül és több hal van, érdemes megfőzni és átpasszírozni a fejet, farkat, de egy halnál én inkább készen vett halsűrítménnyel csinálom.
    2. A halszeleteket besózom, hagyom állni 2 órán át.
    3. A hagymát szeletekre vágom, felteszem főni 3 liter vízben, enyhén megsózom. A sózással vigyázni kell, mert a halszeletek be vannak sózva. Amikor már puha a hagyma, a felét kiszedem, leturmixolom, visszateszem a lébe. Hozzáteszem a halsűrítményt, a pirospaprikát, az erős paprikát és a halászlékockákat. Így együtt főzöm 20-25 percig, majd szépen, óvatosan beleengedem a halszeleteket és addig főzőm, amíg megpuhulnak.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin