Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halászlé Klári Módra

Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír (vagy étolaj)
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 db tv paprika (friss)
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 6 db halászlékocka
  • 2 kávéskanál só
  • 1 db ponty

Elkészítés

    1. A megtisztított halakat patkó alakúra felszeleteljük. A kockára aprított vöröshagymát megfuttatjuk a zsíron, csipet sóval, hogy a hagyma szétfőljön, majd rászórjuk a pirospaprikát oldjuk, a színét, majd felöntjük kb 2 l vízzel.
    2. A halszeleteket besózzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Állni hagyjuk amíg fő az alaplé.
    3. A hal farkát, fejét az alaplébe tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott, tv és csípős paprikát, a paradicsomot, az elmorzsolt halászlékockákat.
    4. Az alaplét mindig nagy lángon főzzük, hogy a paprika és a zsír homogenizálódjon. Ez azt jelenti, hogy a hallé egynemű lesz, nem válik szét a zsír és a paprika.
    5. Kb 1-1,5 óráig főzzük az alaplevet,vagy addig amíg teljesen lefő a hal húsa a csontról. A megfőtt alaplevet átpasszírozzuk, azután visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk.
    6. A forrásba lévő hallébe tesszük a befűszerezett hal szeleteket. Ha újra felforr, kész a halászlé. Erős Pistával, és karikára vágott hegyes erős paprikával kínáljuk.

Megjegyzés

Nálunk a halászlé tradicionális étel. A mi családunkban nincs karácsony halászlé nélkül!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin