Keress receptre vagy hozzávalóra

Halászlé kétféle halból

Hozzávalók

  • Hozzávalók: 1 kg pontyfilé
  • 50 dkg harcsafilé
  • 20 dkg belsőség (tej és ikra )
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 doboz (70 gr) paradicsom sűrítmény
  • 1 doboz halászlésűrítmény
  • 1 evőkanál paprikasűrítmény
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt feketebors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 l víz

Elkészítés

    Elkészítés: A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.

    Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot és a krumplit felvágom.

    Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot a halászlésűrítményt és a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat. Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort, készre főzöm.

    Chilipaprikát és fehérkenyeret kínálok hozzá tálaláskor.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

alpapa 2 évvel ezelőtt
Lehet hogy nagyon finom,de én biztosan nem kostolnám meg.Nálunk elképzelhetetlen hogy más zsiradékkal hagymát dinsztelni.Ez mifelénk nem halászlé,mert minden halban van elég zsir hogy jőhet ehhez sertés zsir vagy olaj?

Hasonló Receptek

Magazin