Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Halászlé kétféle halból

Hozzávalók

  • Hozzávalók: 1 kg pontyfilé
  • 50 dkg harcsafilé
  • 20 dkg belsőség (tej és ikra )
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 doboz (70 gr) paradicsom sűrítmény
  • 1 doboz halászlésűrítmény
  • 1 evőkanál paprikasűrítmény
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt feketebors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 l víz

Elkészítés

    Elkészítés: A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.

    Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsom ot és a krumpli t felvágom.

    Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, a paradicsom ot a halászlésűrítményt és a sűrített paradicsom ot. Amikor felforrt, egy krumpli nyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat. Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort, készre főzöm.

    Chilipaprikát és fehérkenyeret kínálok hozzá tálaláskor.

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

alpapa 3 évvel ezelőtt
Lehet hogy nagyon finom,de én biztosan nem kostolnám meg.Nálunk elképzelhetetlen hogy más zsiradékkal hagymát dinsztelni.Ez mifelénk nem halászlé,mert minden halban van elég zsir hogy jőhet ehhez sertés zsir vagy olaj?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes