Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halászlé bográcsban (gluténmentes)

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alapléhez:
  • 4 nagy fej hagyma kockára vágva
  • 2 pontyfej
  • 3 pontyfarok
  • 3 kárász
  • 3 keszeg
  • 3 törpeharcsa
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 1 csípős zöldpaprika
  • olaj
  • A halászléhez:
  • 3 közepes fej hagyma kockára vágva
  • 2 fej fokhagyma szeletelve
  • 1 tv paprika felszeletelve
  • 1 zöld hegyes csípős paprika felszeletelve
  • 1/2 chilipaprika felszeletelve
  • 1 paradicsom kockára vágva
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 8 szelet ponty

Elkészítés

Elkészítés: Az alapléhez a kockára vágott hagymát 2 fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat, sózom, borsozom, felöntöm kb. 2 liter vízzel, és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apróhalat, pontyfejet és -farkat, megsózom, és addig főzöm, amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb. 40 perc).

Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot, szálkát, és tekerős passzírozón átnyomom.

A halászléhez a hagymát 2 fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot, és pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom, és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket, és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, nehogy összetörjenek a halszeletek.

Jó étvágyat mindenkinek!! :)

Ezek is érdekelhetnek

Friss