Keress receptre vagy hozzávalóra

Halászlé afrikai harcsából

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg kárász, keszeg, apró hal, pontyfej és farok
  • 8 szelet afrikai harcsa
  • 5 nagy fej hagyma
  • sok pirospaprika
  • 2 cseresznyepaprika
  • 8 darab halászlékocka

Elkészítés

    Elkészítés: Az alaplébe valókat a négybe vágott hagymákkal legalább 2,5 liter vízben feltesszük főni. Amikor forr, lehalkítjuk, megszórjuk pirospaprikával, belekerül a cseresznyepaprika, majd közepes lángon 20 percig főzzük.

    Átpasszírozzuk a halakat. A levet kevés vízzel utántöltjük, beledobjuk a halászlékockákat, s kanállal szétnyomkodjuk, ne maradjanak darabosan. Ha kell, megsózzuk.

    Beletesszük a halszeleteket, s még 4 percig főzzük. Friss fehér kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin