Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halasi töltött hagyma

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, egyforma nagyságú hagymák tetejét és alját egyenesre vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

A borjúhúst kockákra daraboljuk, és a finomra vágott 20 dkg hagymával, zsírral, borssal, fokhagymával, az összevágott zöldségzölddel jó tokányt készítünk belőle. Ha a párolással készen vagyunk, ledaráljuk.

A puhára főtt hagymákat szitára szedjük, és a közepét, vagyis a belsejét kitologatjuk, majd az ízesített darált hússal megtöltjük.

Tűzálló tálba rakjuk, s mindegyik hagymára 1-1 szalonnaszeletet helyezünk, sűrű tejföllel leöntjük, és a sütőben megpirítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek