Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas rétes

MME MME
3/5
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, mindkettőt kis kockákra vágjuk. A halat megmossuk.

Elkészítés: A hagyma felét 3 evőkanál olajon megfuttatjuk, a pirospaprikával meghintjük, majd 5 deci vízzel fölöntjük. A paprika és paradicsom felét a paprikás lébe szórjuk, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük. A halat belerakjuk a lébe, 10 percig főzzük, majd kiemeljük, hűlni hagyjuk. Utána a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, és a halhúst ledaráljuk. A félretett hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A maradék paprikát és paradicsomot beleszórjuk, 2-3 percig pirítjuk, és a halat hozzáadva még 1-2 percig sütjük. A tojásokat fölverjük, megsózzuk, a lecsós pontyra öntjük, kevergetve a tojás kocsonyásodásáig sütjük (2-3 perc). A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A réteslapokat nedves konyharuhán egymásra terítjük úgy, hogy mindegyiket kevés olajjal megkenjük, a morzsával meghintjük. A tölteléket vastag csíkban, egyenletesen a felénk eső oldalára halmozzuk. A rétest fölgöngyöljük, kiolajozott tepsire rakjuk. A tetejét is megkenjük olajjal, a sütőben 20 percig sütjük. Közben a hal paprikás párolólevét a tejföllel és 1 dl vízben simára kevert liszttel besűrítjük. Leszűrjük, a kaporral fűszerezzük. A felszeletelt rétest a mártással leöntve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 704 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss