Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas rétes gombával, cukkinivel és sajtmártással

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A réteshez:
  • 1 csomag réteslap
  • 3 szelet pangasius
  • 50 dkg gomba
  • 2 zsenge cukkini
  • citromlé
  • színes bors
  • olívaolaj
  • margarin a lapok lekenéséhez
  • A sajtmártáshoz:
  • 20 dkg sajt
  • 3 tojássárgája
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • őrölt fehérbors
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,5 dl napraforgóolaj

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, citromlével megcsepegtetjük, és megszórjuk színes borssal. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.

A gombát és a cukkinit ízlés szerint felszeleteljük (én félbevágva, vékonyra felszeleteltem mindegyiket).

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd belehelyezzük a halszeleteket, és mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Ezután egy tálcára kiszedjük és félretesszük.

A fennmaradó olajba beletesszük a gombát, sózzuk, megszórjuk színes borssal, és elkezdjük párolni. Amikor már egy kicsit összeesett a gomba, hozzáadjuk a cukkinit, és készre pároljuk. Ezután szintén egy tálcára kiszedjük és kihűtjük.

Egy nedves konyharuhára ráhelyezünk egy réteslapot, majd lekenjük olvasztott margarinnal. Ezután ráhelyezünk egy másik réteslapot. Arra rákanalazzuk az előzőleg megpárolt gombás-cukkinit, majd ráteszünk egy szelet elősütött halat. A réteslap két szélét behajtjuk, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon, majd a nedves konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A másik két halszeletet és a zöldségeket, ugyanígy előkészítjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük mindhárom rétest. Tetejüket olvasztott margarinnal lekenjük.

Ezután előmelegített sütőben, közepes lángon, szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.

A sajtmártáshoz a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, majd a borban puhára főzzük. A sajtot lereszeljük. Ezután a turmixgépbe tesszük a tojássárgákat, a mustárt, a reszelt sajtot, a puhára főtt fokhagymát a borral együtt (nem kell teljesen kihűteni!!!), majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összeturmixoljuk. Végül turmixolás közben először hozzácsorgatjuk az olajat, majd az olívaolajat is. Ha túl sűrű lenne a mártás, akkor egy pici vízzel hígíthatjuk.

Tálaláskor a felszeletelt rétest tányérra helyezzük, majd mellékanalazzuk a mártást.

Ezek is érdekelhetnek