Elkészítés: Először készítsük el a zellerpürét. Ehhez hámozzuk meg a zellergumókat, kockázzuk fel, és főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, és kevés tejjel, vajjal, sóval és borssal turmixoljuk selymes pürévé.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg a vöröshagymát és a póréhagymát. Ha már kissé összeesett, vele együtt megpirítjuk a gombát is.
A halat és a rákot egy nagyobb serpenyőbe tesszük és felöntjük kevés tejjel, és hozzáadjuk a babérlevelet. Kb. 4 percig főzzük. Ezután a babérlevelet kiszedjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, a párolt hagymás gombát, ízlés szerint fehérbort.
Egy sütőtálba öntjük a keveréket, a tetejére simítjuk egyenletesen a zellerpürét. Mivel korábban minden hozzávalót megfőztünk, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sül ételünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre