Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halas pite zellerpürével

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Először készítsük el a zellerpürét. Ehhez hámozzuk meg a zellergumókat, kockázzuk fel, és főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, és kevés tejjel, vajjal, sóval és borssal turmixoljuk selymes pürévé.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg a vöröshagymát és a póréhagymát. Ha már kissé összeesett, vele együtt megpirítjuk a gombát is.

A halat és a rákot egy nagyobb serpenyőbe tesszük és felöntjük kevés tejjel, és hozzáadjuk a babérlevelet. Kb. 4 percig főzzük. Ezután a babérlevelet kiszedjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, a párolt hagymás gombát, ízlés szerint fehérbort.

Egy sütőtálba öntjük a keveréket, a tetejére simítjuk egyenletesen a zellerpürét. Mivel korábban minden hozzávalót megfőztünk, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sül ételünk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss