Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halas batyu gazdagon

default user icon
4 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók személyenként:
  • 25 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
  • 2 közepes szem krumpli
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 marék gomba szeletelve vagy kockázva
  • 1 maréknyi felkockázott kaliforniai paprika
  • 1 evőkanálnyi hagymakarika
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl joghurt
  • bors
  • citomlé
  • petrezselyem
  • bazsalikom

Elkészítés

    Elkészítés: Ha fagyasztott hallal dolgozunk, a halat felengedjük. A krumplit héjában megfőzzük (nem baj, ha nem fő teljesen puhára). A fokhagymát lereszlejük, a zöldfűszerekkel együtt a joghurthoz keverjük. A paradicsomot karikára vágjuk. Egy sütőpapírt kiterítünk, rákarikázzuk a krumplit, rádobjuk a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a hagymát, kicsit megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a joghurt felével. Rátesszük a halat, ezt is megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis citromlével, és ráöntjük a maradék fűszeres joghurtot. A sütőpapírral teljesen becsomagoljuk a batyut, és egy jénaiba vagy sütőlapra tesszük. Kb. 30-40 percet sütjük 180 fokon.

Megjegyzés

Erősen fogyókúrás étel (a krumpli ellenére). Ha még jobban vigyázol a kalóriákkal, használj újkrumplit, akkor azt nem kell előfőzni és diétás joghurtot. Nem fogyókúrázók megolajozhatják a sütőpapírt, tehetnek egy evőkanál olajat a joghurtba is, vagy használjanak tejszínt. Én tőkehalból csináltam, de bármilyen tengeri hal jó hozzá, de ha vékonyabb a szelet, érdemes feltekerni, hogy ne essen szét a sütés alatt. A gomba el is hagyható, és készíthető más fűszerezéssel: pl. fokhagyma nélkül. Ha nagyobb adag készül, érdemes a sütőpapír helyett sütőzacskót használni. Ha ebben sütjük, egy-két helyen szúrjunk a zacskóra apró lyukat, hogy a gőz egy része távozni tudjon.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pannis
Köszönöm ezeket a remek halas recepteket. Két hónapja átálltunk a hal evésére, minden fajta változatban. Legutóbb, már többedik alkalommal a Halas rakottat készítettem, családom nagy örömére. Ajánlom mindenkinek. Ezeket is mind kipróbálom.
daniko1
Nagyon izgalmas ez a recept. Szívesen kipróbálnám. Azt szeretném kérdezni, hogy miért sütőpapírban sütöd? Van valami jelentősége? Az alufólia nem kezesebb?
erin
Köszi a receptet! Jövő héten én is kipróbálom. Az jutott eszembe, hogy a könnyebb adagolás végett én egy adagos csomagokat fogok csinálni.
liszizsuzsi
Adtam volna neki egy 5-öst, ha az oldal is akarta volna. Van otthon halam is, paradicsomom meg gombám is, este összerakok egy batyut. Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin