Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halálos balesetet okozott egy fém szívószál

default user icon
MME
A környezettudatosság rendkívül fontos, de nem árt körültekintően bánni az új eszközökkel, mert a helytelen használat akár az életünkbe is kerülhet.

Miután a közösségi médiát elborították a műanyag szívószálba tekeredett tengeri állatok képei, sokan áttértek ennek környezettudatosabb változatára, a többször használható bambusz vagy fém szívószálakra. Ám egy angliai eset, amiről több magyar orgánum is beszálmolt, most felhívta a figyelmet arra, hogy ez közel sem mindig veszélytelen vállalkozás.

Történt ugyanis, hogy egy 60 éves brit nő, Elea Struthers-Gardner a poharához rögzített fém szívószálat használt, és italával a kezében elesett, a szívószál átszúrta a szemét, és végzetes agysérülést okozott. A Telegraph-ban megjelent cikk szerint, a férje azonnal riasztotta a mentőket, ám az asszony másnap belehalt a sérüléseibe. Elea korábban olyan gerincsérülést szenvedett, ami miatt gyakran vesztette el egyensúlyát, ez történhetett most is.

A brit lapnak az esethez hívott halottkém külön hangsúlyozta: sose használjunk fém szívószálat úgy, hogy azt rögzítjük a poharunkon, monjuk egy fedővel, mert így több, mint balesetveszélyes.

Ezek is érdekelhetnek

Friss