Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hal római tálban

MME MME
4.4/5
15 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A római tálat kb. 15 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk. A halat leöblítjük.
Elkészítés: A halat belefektetjük a római tálba. Szétosztjuk rajta a hagymát, a gombát, és megszórjuk a zöldfűszerekkel. Ráfektetjük a szalonnaszeleteket. A bort összekeverjük a fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd a halra öntjük. Megcsepegtetjük a citromlével. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 220 fokon (gázsütő 4. fokozat) 45 percig sütjük. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és kissé megborsozzuk. A sütési idő lejárta előtt 25 perccel a halra tesszük. Párolt vadrizs-rizskeveréket, és pirítóst kínáljunk hozzá

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 2380 kJ/570 kcal
Top tipp: A halszelet helyett készíthetjük bármilyen halfilével. Így nem kell evés közben a szálkákkal bajlódni. Személyenként 15 dkg filét számoljunk.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss