5 trükk, amit mindenképpen tudnod kell, ha halat készítesz!

Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Íme néhány tipp halpucoláshoz, sütéshez, főzéshez.

Adtunk már tippeket rántotthús-sütéshez, később a főzelékfőzés kerül terítékre, utána pedig a száraz kenyér felhasználásához adtunk tanácsokat. De jelentkeztünk kelt tésztás trükkökkel, és elárultuk, hogyan hasznosítsuk újra a főzővizet és mit kezdjünk a maradékkal .

1.

Halfilézéskor, ha a hal farkát sóba mártott ujjakkal fogjuk meg, nem csúszik el a hal. 

HALAS RECEPTEK >>> 
2.

A halszag eltávolítható az edényről és az evőeszközről, ha forró, ecetes vízben mosogatjuk el őket.

3.

A halat könnyebb megtisztítani a pikkelyeitől, ha előtte rövid időre forró vízbe tesszük.

HÚSOK ÉS HALAK >>> 
4.

Hal- és hagymatisztítás után nedves sóval mossunk kezet, az elveszi a kellemetlen szagot.

5.

A tengeri halat tegyük néhány órára enyhén sós, fokhagymás tejbe. Használat előtt öntsük le róla a tejet, töröljük szárazra, és máris panírozhatjuk, süthetjük is. Finom, omlós sült hal lesz a jutalmunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin