Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, forró olajban pár percig hevítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a zöldfűszereket ségcsokrot, az apróra vágott narancshéjat, a sáfrányt, a sót és fél liternyi vizet. Ezután beletesszük a 2-3 cm-es darabokra vágott burgonyát is. Nagy lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, végül a darabokra vágott paradicsomot (vagy paradicsompürét) is hozzáadjuk. A tojásokat beleütjük a forrásban lévő lébe (mint a buggyantott tojásnál), és mérsékeljük a lángot. 5 percig nem keverjük meg, hogy a tojások egyben maradjanak. Forrón tálaljuk a pirítóssal, vagy a pirítós helyett pirított zsemlekockával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre