Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hal kagylóval, zöldborsóval

MME MME
4/5
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A kagylókat fagyosan néhány percig az almaecetben áztatjuk. Ezután leöblítjük hideg csapvízzel, és lábosban addig pirítjuk erős lángon (kb. 5 perc), amíg kinyílnak. (Nem kell vizet aláönteni!) A levet, amit a kagylók eresztenek, leszűrjük, és félretesszük későbbre.

Elkészítés: A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne, kevés sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a levest és a kagylókból kicsöpögött levet. Néhány percen át összefőzzük. Az haldarabokat csipetnyi őrölt borssal és sóval fűszerezzük, és a mártáshoz adjuk. Belekeverjük a borsót, és kb. 10 percig főzzük az ételt. Végül hozzáadjuk a nyitott kagylókat, és még két percig főzzük. Rögtön tálalhatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 329 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss