Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hajtogatott sajtos pogácsa (hűtőben kelesztett)

Hozzávalók

  • 1/2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt (+szóráshoz)
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk só
  • 20 dkg sajt
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • szezámmag (a tetejére)

Elkészítés

    1. Langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet, a puha margarint, a két tojást, a tejfölt, a sót a felfutott élesztővel alaposan összedolgozzuk, fóliával letakarjuk és legalább 2 órára, de legjobb, ha egy éjszakára, a hűtőbe tesszük. A sajtból félreteszünk annyit, amennyivel a tetejét megszórjuk.
    2. Másnap lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével. Félbehajtjuk, ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Megint félbehajtjuk, kinyújtjuk, és tetszőleges méretűre szaggatjuk.
    3. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a félretett reszelt sajttal és szezámmaggal. Egy óra kelesztés után, 190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

    VAJAS-TEJFÖLÖS POGÁCSA EGYSZERŰEN>>> 

    KÁPOSZTÁS POGÁCSA (HAJTOGATOTT)>>> 

    PÁLINKÁS TEPERTŐS POGÁCSA>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin