Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajtogatott sajtos pogácsa (hűtőben kelesztett)

120 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet, a puha margarint, a két tojást, a tejfölt, a sót a felfutott élesztővel alaposan összedolgozzuk, fóliával letakarjuk és legalább 2 órára, de legjobb, ha egy éjszakára, a hűtőbe tesszük. A sajtból félreteszünk annyit, amennyivel a tetejét megszórjuk.
  2. Másnap lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével. Félbehajtjuk, ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Megint félbehajtjuk, kinyújtjuk, és tetszőleges méretűre szaggatjuk.
  3. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a félretett reszelt sajttal és szezámmaggal. Egy óra kelesztés után, 190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

VAJAS-TEJFÖLÖS POGÁCSA EGYSZERŰEN>>> 

KÁPOSZTÁS POGÁCSA (HAJTOGATOTT)>>> 

PÁLINKÁS TEPERTŐS POGÁCSA>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss