Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajtogatott kolbászos pogácsa

MME MME
2 2/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl tejet langyosra melegítünk és elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. Letakarva, meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet, sót, bort, vajat, tejfölt, a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű tésztát kapjunk, alaposan összedolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. A ledarált kolbászt rákenjük a kinyújtott tésztára (ha esetleg nem elég kenhető, kevés zsírral lazítjuk), és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. 30 percig pihentetjük, majd újból kinyújtjuk és felcsavarjuk, 30 perc múlva megismételjük, majd harmadszor is kinyújtjuk. Ha a harmadik 30 perc pihenőidő is letelt, akkor kb. 2 cm-re nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tetejét bevagdossuk és tojással megkenjük. Kikent sütőlemezre, illetve sütőpapírra vagy teflonos sütőlemezre egymástól legalább 2 cm-re helyezzük a pogácsákat, és előmelegített, forró sütőben vagy kemencében közepes lángon megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss