Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hajdinával és kukoricával töltött kellevél, márványsajt mártással

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta,
  • 20 dkg hajdina,
  • 10 dkg kukoricadara,
  • só,
  • oregano,
  • 15 dkg márványsajt,
  • 5 dl tej,
  • 2 dkg liszt

Elkészítés

    A kukoricadarát állandó keverés mellett forró tejben lágy puliszkává főzzük, és belekeverjük az előzőleg beáztatott hajdinát. Sózzuk, oregánóval fűszerezzük.
    A kelleveleket vízben leforrázzuk és vastag erezetét kivágjuk. A hajdinás kukoricát a kiterített levelekbe töltjük, feltekerjük, tepsibe tesszük és egy kevés vizet aláöntve, sütőben pároljuk. A reszelt márványsajtot egy edényben felolvasztjuk, megszórjuk egy kevés liszttel, tejjel felöntjük és mártás sűrűségűre forraljuk. Az elkészült kellevelet felszeleteljük és a sajtmártással tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lilkapsas
Sziasztok, kipróbáltam (igaz a mártás nélkül, mivel diétás keményítőnap volt). Nagyon finom lett és a \"húsmentes\" zöldségektől tartó közönség is repetázott. Azt hiszem, máskor is kerül még az asztalra. Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin