Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajdinatorta áfonyával

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 3 dkg liszt
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés só
  • reszelt citromhéj
  • Valamint:
  • 25 dkg vörösáfonya-lekvár
  • porcukor
  • friss áfonya a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük. A cukor felét adagolva a vajhoz adjuk, tovább habosítjuk, majd egyesével belerakjuk a tojássárgájákat is, amivel szintén tovább habosítjuk.

A szárazanyagokat összekeverjük: hajdinaliszt, liszt, citromhéj, sütőpor, darált mogyoró.

A tojásfehérjéhez csipet sót rakunk, és elkezdjük géppel felverni, a maradék cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, ne törjön a hab.

Amikor minden folyamattal elkészültünk, mindent óvatosan,felváltva összekeverünk. Tojásos vaj, majd lisztkeverék, majd fehérjehab, aztán újra, míg el nem fogy.

Kikent, lisztezett tortaformába öntjük a tésztánkat, amit 165°C-on 45-50 perc alatt készre sütünk. Sütés után várnunk kell pár percet, míg hűl egy kicsit, ez úgy 10-15 percet vehet igénybe. A tortánkat már csak félbe kell vágni, hogy megkenhessük finom vörösáfonya-lekvárral. Várjunk további 1-2 órát, hogy szépen összeállhasson.

Porcukorral meghintve, friss áfonyával díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss