A főtt tojásokat meghámozzuk, darabokra vágjuk, majd egy villával összetörjük. A hajdinát leöblíjük szűrőben, majd egy serpenyőben felhevített olajon 1-2 percig pirítjuk. Ezután felöntjük 200 ml vízzel, és puhára fozzük.
A hajdinához keverjük a tojást, a lecsepegtetett, villával összetört szardíniát és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A kelleveleket forró vízbe mártjuk 1 percre. Ezután kiszedjük, és lecsepegtetjük. A vastag levélnyelet ki kell vágni! Egy adag tölteléket a levelek közepére halmozzuk, utána a levelet kétoldalt ráhajtjuk, majd a „csúcsától” kezdve feltekerjük.
A tekercseket kivajazott hőálló tálba tesszük. Rákanalazzuk a tejfölt, aztán megsózzuk, és végül 180 fokra előmelegített sütőben 10 parc alatt készre sütjük. Őrölt pirospaprikával megszórva kínálhatjuk.