Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hajdinás keltekercsek

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db főtt tojás
  • 10 dkg hajdina
  • 1 tk olívaolaj
  • 15 dkg szardínia (konzerv, növényi olajban eltett)
  • 4 ek mustár
  • őrölt fekete bors
  • 8 db kínaikel-levél (nagyobb)
  • 1 ek vaj
  • 15 dkg tejföl

Elkészítés

    1. A főtt tojásokat meghámozzuk, darabokra vágjuk, majd egy villával összetörjük. A hajdinát leöblíjük szűrőben, majd egy serpenyőben felhevített olajon 1-2 percig pirítjuk. Ezután felöntjük 200 ml vízzel, és puhára fozzük.
    2. A hajdinához keverjük a tojást, a lecsepegtetett, villával összetört szardíniát és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 
    3. A kelleveleket forró vízbe mártjuk 1 percre. Ezután kiszedjük, és lecsepegtetjük. A vastag levélnyelet ki kell vágni! Egy adag tölteléket a levelek közepére halmozzuk, utána a levelet kétoldalt ráhajtjuk, majd a „csúcsától” kezdve feltekerjük.
    4. A tekercseket kivajazott hőálló tálba tesszük. Rákanalazzuk a tejfölt, aztán megsózzuk, és végül 180 fokra előmelegített sütőben 10 parc alatt készre sütjük. Őrölt pirospaprikával megszórva kínálhatjuk.

    GOMBÁS-CSIRKÉS TAVASZI TEKERCS >>>

    SERTÉSHÚSOS TAVASZI TEKERCS >>>

    MUSZAKA TEKERCS >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin