Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajdinagombócok zöldségmártásban

MME MME
4.1/5
mester
olcsó

Elkészítés

Elkészítése: A kiválogatott hajdinát megmossuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi megfőzzük, majd duzzasztjuk. Annyi hajdina lisztet keverünk hozzá, hogy formázható legyen, ízesítjük sóval, fűszerezzük bazsalikommal, gombócokat formázunk belőle és kifőzzük. A póréhagymát, sárgarépát, zellert, karalábét apró kockára vágjuk és kevés vízben megpároljuk. A zöldségek felét kivesszük, másik felét szitán áttörjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Felforraljuk és hozzáadjuk a megmaradt zöldségeket, ízesítjük sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel. A mártást víz helyett készíthetjük tejszínnel is. A gombócokat forrón a mártásba helyezve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss