Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Hájas tésztából krémes és lekváros virág

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hájas tésztából krémes és lekváros virág

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 8
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 40 dkg darált háj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl szódavíz
  • A krémeshez:
  • a kész hájas tészta 1/3 része
  • 6 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A lekváros virágokhoz:
  • a hájas tészta 2/3 része
  • savanykás lekvár ízlés szerint

Elkészítés:

A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük.

A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyrét összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, 20 percenként a nyújtást és hajtogatást megismételjük, háromba hajtjuk,majd kettőbe, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.

A tészta 1/3 részét levágtam krémes lapnak, majd megfeleztem.
Jó vékonyra (25×40 cm) kisodortam, a tetejét megszurkáltam, és sütőpapírral fedett sütőlemezen egyenként megsütöttem.

A krémhez vízgőz felett egy tálban a tojásfehérjéket a cukor 1/3-ával l kemény habbá verjük. A lisztet a tojássárgákkal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és 3 dl tejjel simára keverjük. A megmaradt tejjel összekeverjük, és felfőzzük. Addig főzzük, míg az edény falától elválik a massza. Ezután félrehúzzuk, és a kemény tojáshabot apránként hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre, 1 perc alatt botmixerrel simára keverjük.

Az alsó tésztalapra kenjük a krémet, vizes késsel elsimítjuk, és befedjük a másik lappal. Hagyjuk megdermedni, ezután fűrészes élű késsel felszeleteljük, vaníliás porcukorral meghintjük.

A lekváros virágokhoz a tésztát kinyújtjuk, és közepes szaggatóval kiszúrjuk, minden másodiknak a közepét egy kisebb formával kiszúrjuk.
A teljes karikákat vízzel megkenjük, és ráfektetjük a kiszúrt karikákat.

Világosra sütjük, porcukorral meghintjük, és a gyűrű közepét savanykás lekvárral megtöltjük.

Megjegyzés:

Bármilyen sütit formázhatunk a tésztából, sósat is, sőt krémes lapoknak, habrolónak is kiváló.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!



ditti56 receptjeiből:
Túrós pite, ahogy Edit készíti
Narancsos túrófánk
Vienetta torta
Ananászkrémes sütemény
Csikós tokány, ahogy Edit készíti
Töltött oldalas
Karajszeletek almás palacsintabundában
Ragacsos-mázas oldalas
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. május 29. (szerda) 14:56
    Kedves Gabi! Igen,nagyon finom krémes. Akár bolti leveles tésztából is el lehet készíteni. Itt,valójában a krémen van a hangsúly,ez az igazi krémes,nem a pudingos. Csak így egy kicsit drágább. Köszönöm a hozzászólásod. Üdv:Edit.
Receptválogatás
Vendégváró pogácsák
Lehet krumplis, sajtos, káposztás, tepertős, túrós és tökmagos, meg persze még ezer féle. Mindenki szereti, minden alkalomra tökéletes, így vendégvárónak is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Vörös zöldségcurry Vörös zöldségcurry
Grillázsos piramis Grillázsos piramis
Angyalruha-torta (Raffaello-torta) Angyalruha-torta (Raffaello-torta)
Burgonya-pizza (gluténmentes) Burgonya-pizza (gluténmentes)
Avokádós töltött tojás Avokádós töltött tojás
Brokkolifőzelék csirkemellel Brokkolifőzelék csirkemellel
Csokis karamellszelet Csokis karamellszelet
Fehérboros székelykáposzta húsgombóccal Fehérboros székelykáposzta húsgombóccal
Gyömbéres-fűszeres pirított darált hús Gyömbéres-fűszeres pirított darált hús
Zöldségágyon sült csirke Zöldségágyon sült csirke
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123724_pizza-110.jpg Gyógyreceptek influenza ellen

Idén bennünket sem kímélt az influenza. Én ugyan nem kaptam el, de a férjem igen. Azért nem hagytuk magunkat: rögvest felvettük a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept