Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Hájas tésztából krémes és lekváros virág

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hájas tésztából krémes és lekváros virág

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 7
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 40 dkg darált háj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl szódavíz
  • A krémeshez:
  • a kész hájas tészta 1/3 része
  • 6 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A lekváros virágokhoz:
  • a hájas tészta 2/3 része
  • savanykás lekvár ízlés szerint

Elkészítés:

A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük.

A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyrét összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, 20 percenként a nyújtást és hajtogatást megismételjük, háromba hajtjuk,majd kettőbe, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.

A tészta 1/3 részét levágtam krémes lapnak, majd megfeleztem.
Jó vékonyra (25×40 cm) kisodortam, a tetejét megszurkáltam, és sütőpapírral fedett sütőlemezen egyenként megsütöttem.

A krémhez vízgőz felett egy tálban a tojásfehérjéket a cukor 1/3-ával l kemény habbá verjük. A lisztet a tojássárgákkal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és 3 dl tejjel simára keverjük. A megmaradt tejjel összekeverjük, és felfőzzük. Addig főzzük, míg az edény falától elválik a massza. Ezután félrehúzzuk, és a kemény tojáshabot apránként hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre, 1 perc alatt botmixerrel simára keverjük.

Az alsó tésztalapra kenjük a krémet, vizes késsel elsimítjuk, és befedjük a másik lappal. Hagyjuk megdermedni, ezután fűrészes élű késsel felszeleteljük, vaníliás porcukorral meghintjük.

A lekváros virágokhoz a tésztát kinyújtjuk, és közepes szaggatóval kiszúrjuk, minden másodiknak a közepét egy kisebb formával kiszúrjuk.
A teljes karikákat vízzel megkenjük, és ráfektetjük a kiszúrt karikákat.

Világosra sütjük, porcukorral meghintjük, és a gyűrű közepét savanykás lekvárral megtöltjük.

Megjegyzés:

Bármilyen sütit formázhatunk a tésztából, sósat is, sőt krémes lapoknak, habrolónak is kiváló.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

ditti56 receptjeiből:
Őszibarack sütemény, ahogy Edit készíti
Érsek szelet II.
Somlói szelet III.
Mézes-krémes-piskótatekercses süti
Csokoládétorta ünnepre
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Csirkés-karfiolos palacsinta
Rakott cukkini Edit módra
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. május 29. (szerda) 14:56
    Kedves Gabi! Igen,nagyon finom krémes. Akár bolti leveles tésztából is el lehet készíteni. Itt,valójában a krémen van a hangsúly,ez az igazi krémes,nem a pudingos. Csak így egy kicsit drágább. Köszönöm a hozzászólásod. Üdv:Edit.
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Omlós almás pite II. Omlós almás pite II.
Túrógombóc XI. Túrógombóc XI.
Majorannás-tejszínes csirkemell Majorannás-tejszínes csirkemell
Joghurtos eperkrémleves Joghurtos eperkrémleves
Mascarponés áfonyatorta Mascarponés áfonyatorta
Baszk vaníliakrémes torta Baszk vaníliakrémes torta
Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu Hagymás krumplipüré alatt sült mustáros sertésragu
Zöldborsófőzelék grillkolbásszal Zöldborsófőzelék grillkolbásszal
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

Napi tipp
Az ősz gyümölcsei közül a szőlő már megjelent. A különféle desszertek mellett remek salátákat is készíthetünk szőlővel, amelyeket ebédre, vacsorára is fogyaszthatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept