Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Hájas tésztából krémes és lekváros virág

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hájas tésztából krémes és lekváros virág

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 7
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 40 dkg darált háj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl szódavíz
  • A krémeshez:
  • a kész hájas tészta 1/3 része
  • 6 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A lekváros virágokhoz:
  • a hájas tészta 2/3 része
  • savanykás lekvár ízlés szerint

Elkészítés:

A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük.

A megmaradt lisztből és a többi hozzávalóból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyrét összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, 20 percenként a nyújtást és hajtogatást megismételjük, háromba hajtjuk,majd kettőbe, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.

A tészta 1/3 részét levágtam krémes lapnak, majd megfeleztem.
Jó vékonyra (25×40 cm) kisodortam, a tetejét megszurkáltam, és sütőpapírral fedett sütőlemezen egyenként megsütöttem.

A krémhez vízgőz felett egy tálban a tojásfehérjéket a cukor 1/3-ával l kemény habbá verjük. A lisztet a tojássárgákkal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és 3 dl tejjel simára keverjük. A megmaradt tejjel összekeverjük, és felfőzzük. Addig főzzük, míg az edény falától elválik a massza. Ezután félrehúzzuk, és a kemény tojáshabot apránként hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre, 1 perc alatt botmixerrel simára keverjük.

Az alsó tésztalapra kenjük a krémet, vizes késsel elsimítjuk, és befedjük a másik lappal. Hagyjuk megdermedni, ezután fűrészes élű késsel felszeleteljük, vaníliás porcukorral meghintjük.

A lekváros virágokhoz a tésztát kinyújtjuk, és közepes szaggatóval kiszúrjuk, minden másodiknak a közepét egy kisebb formával kiszúrjuk.
A teljes karikákat vízzel megkenjük, és ráfektetjük a kiszúrt karikákat.

Világosra sütjük, porcukorral meghintjük, és a gyűrű közepét savanykás lekvárral megtöltjük.

Megjegyzés:

Bármilyen sütit formázhatunk a tésztából, sósat is, sőt krémes lapoknak, habrolónak is kiváló.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

ditti56 receptjeiből:
Csirkés-karfiolos palacsinta
Rakott cukkini Edit módra
Nektarinos-szedres márványos sütemény
Túrós-almás pite II.
Ünnepi ananásztorta
Bögrés csokoládés kocka
Hullámos francia krémes
Forrázott kefires palacsinta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. május 29. (szerda) 14:56
    Kedves Gabi! Igen,nagyon finom krémes. Akár bolti leveles tésztából is el lehet készíteni. Itt,valójában a krémen van a hangsúly,ez az igazi krémes,nem a pudingos. Csak így egy kicsit drágább. Köszönöm a hozzászólásod. Üdv:Edit.
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Morzsás torta erdei gyümölcsökkel Morzsás torta erdei gyümölcsökkel
Nyári bazsalikomos csirkeragu Nyári bazsalikomos csirkeragu
Medvehagymás kukoricatócsni Medvehagymás kukoricatócsni
Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél) Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél)
Csirkés-karfiolos palacsinta Csirkés-karfiolos palacsinta
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Legegszerűbb cukkinifőzelék Legegszerűbb cukkinifőzelék
Mexikói csípős csirke zöldségekkel Mexikói csípős csirke zöldségekkel
Padlizsánkrém X. Padlizsánkrém X.
Majoránnás sült csirkemáj Majoránnás sült csirkemáj
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

Napi tipp
A nyári szilvákból könnyedén készíthetünk finom szilvás pitét. íme néhány házias recept. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept